www.svaboversto.no
Ny hjemmeside klar

Velkommen til ny hjemmeside

Forandring fryder; men ikke bare derfor. Dagens lansering av min nye hjemmeside er et uttrykk for at jeg ønsker nærmere og hyppigere dialog med mine lesere.

Tidspunktet er ikke tilfeldig valgt. Valgkampen foran stortingsvalget 11. september er for lengst i gang. For tredje valg på rad har jeg gleden av å lede Kampanjes valgkampjury.

Vi skal vurdere og analysere innholdet i valgkampen, både hvordan partiene/politikerne opptrer i media og på sosiale medier. Hvem makter å prege valgkampen, sette dagsordenen, slik at de andre må henge seg på. Betalt kommunikasjon er prioritert og blir det en tøff tone her? Sist, men definitivt ikke sist: Hvordan blir den direkte kontakten mellom politikeren og velgeren, på tradisjonelle torgmøter og dør-til-dør.

Så her på hjemmesiden blir det mye valgstoff og avgjørelsen blir kunngjort ”live” på TV 2 Nyhetskanalen søndag 10. september.

Senterpartiet har definitivt startet valgkampen best og ville vel ha blitt kåret til vinner i dag, men det er veldig lenge i norsk politisk liv til valgdagen. Det er likevel hevet over tvil at Tryge Slagsvold Vedum på en smilende måte har maktet å fange opp bevegelser i opinionen. Med en rekke omfattende reformer, ikke minst en nødvendig opprydding i kommunestrukturen, har Regjeringen utfordret sterke krefter. Senterpartiet har så langt lykkes, men hva med Arbeiderpartiet?

Jonas Gahr Støre kan se ut til å ha havnet litt mellom alle stoler. Vi som mener å kunne litt om ham som politiker, er forundret over den lunkne holdningen han har inntatt til den nødvendige kommunereformen. En politiker av Støres karakter ser åpenbart det fornuftige i reformen, men frykter han å gi bort velgere til Senterpartiet?

Det er interessante politiske måneder vi har i vente. Ikke minst Venstre har sørget for at det borgerlige fireparti-samarbeidet ligger i grus, men høster vel nå som fortjent: Partiet opptrer jo som om det er Norges største.

Erna Solberg valgte for fire år siden Fremskrittspartiet i stedet for sentrum. Vi var noen – åpenbart ikke for mange – verdikonservative som ikke var/er komfortabel med dette valget. Det bør ikke komme som noen overraskelse at et samarbeide mellom et verdikonservativt og høyrepopulistisk parti bør og må by på utfordringer og at avstanden til sentrum blir betydelig. Er den nå blitt så stor at KrF skifter side?

Ny hjemmeside klar

Utenrikspolitikk vil definitivt få sin rettmessige plass på hjemmesiden. Med en høyst uberegnelig president på plass i USA, et EU opptatt med Brexit og utfordringer fra populistiske krefter, er det litt av hvert å ta fatt i.

Zagreb som base har den konsekvens at jeg følger ekstra godt med i hva som skjer i Sentral/Sørøst-Europa, inklusive Balkan.

Kina opptar alle som er interessert i utenrikspolitikk, både utviklingen i Midtens Rike og hvilke posisjoner Beijing ønsker å innta i verdenssamfunnet. Den introverte Trump er jo i ferd med å gi Kina en mer avgjørende rolle på den globale scenen, med konsekvenser vi foreløpig ikke har oversikt over. Samtidig som disse linjene skrives, diskuteres i Politisk kvarter Regjeringens beslutning om ikke å ta opp menneskerettighetene under statsministerens Kina-besøk. La meg her bare minne om at Liu Xiaobo fortsatt sitter fengslet.

Konferanseledelse utgjør en vesentlig del av min hverdag. Er titt og ofte i Oslo og rundt i landet. Akkurat i disse dager forbereder jeg Spekters årskonferanse og ikke minst Arendalsuka. I år har jeg også gleden av å være redaktør for ukas avis – også her mottas forslag/kommentarer til innhold med takk.

Senere ihøst skal jeg for åttende år på rad lede KPMGs Topplederkonferanse – garanterer internasjonalt og norske toppnavn som innledere. I høst er det også OG21 og Akandagene – blant annet.

Ser også fram til Foredrag på Donau hvor jeg snakker om Sentral-Europa/ Balkan og min gamle hjemby Wien med all sin kultur og historie, både lystig og tragisk.

Avslutningsvis: The Rolling Stones forbereder etter sigende en ny turné til høsten. Det går sterke, men ikke bekreftede rykter, om ny LP før turneen. Følg med her på hjemmesiden – hvis du vil lese mer om Stones og annen god musikk.

Siden er utarbeidet i særs godt samarbeid med Thomas Stavem.

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«I hope I will be the last victim in China’s long record of treating words as crime.»

— Liu Xiaobo
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger