www.svaboversto.no

Texas – so far, so good!

Førsteinntrykket av Texas er positivt. Denne neststørste delstaten i USA, både i areal og antall innbyggere, tar imot en nykommer med et vennlig smil. Så da tilgir jeg gjerne spørsmålet: Is Norway a city or a country?

Fra Stavanger bruker SAS 10 timer på  få oss fram til Houston, en grei måte å komme til Texas på som jeg håper overlever innsparingene i oljesektoren. For ruten ble jo opprettet av denne grunn, flere tusen nordmenn bor i Houston pga oljen, en by som selvsagt ellers er mest kjent for romfartssenteret.

Nå er ikke Houston mitt mål for denne turen, men Dallas, som for alltid vil være skrevet inn i historien  på grunn av attentatet på president Kennedy 22. november 1963.

Med leiebil fra Houston til Dallas kan man nordover på motorveien suse fram på tre og en halv time, men jeg foretrakk småveiene og brukte dermed seks timer. Texas-landskapet er flatt, men frodig og grønt. Flere av småstedene jeg passerer har sett bedre dager. Det er en interessant tur, også fordi jeg stopper i Abbott (bildet), hjemstedet til Willie Nelson. Noen by er ikke Abbott, bare noen få hus, flere av dem relativt slitne, men fortsatt står metodist- og baptistkirken tvers overfor hverandre på vei inn til tettestedet. Abbott er forøvrig meget bra skildret av VGs Eirik Mosveen og kan leses av dem som har adgang til VG pluss.

Men kvelden før jeg kjørte til Abbott og Dallas, slappet jeg av med en øl på en lokal pub i utkanten av Houston. Jeg var knapt kommet inn før gjestene begynte å prate med meg. Spørrende og interessert i hvor jeg kom fra og hva jeg drev med. Litt tvilende da jeg sa jeg er fra Norge og da de ikke er helt sikre på om det er en by eller et land. De likte imidlertid beskrivelsen av Kongeriket helt til jeg fortalte at vi grenser mot Russland. Putin står åpenbart ikke høyt i kurs, men så er det grunn til å minne om at  vi snakker over en øl i Bush-land.

Flyplassen heter George Bush International og 15. juni skal Jeb Bush, sønn av sin far og bror av sin bror, offisielt kunngjøre at han stiller som presidentkandidtat. Noen hemmelighet er det lenge siden det var, så Jeb har de siste månedene reist rundt og sagt noen velvalgte ord på fundraising-selskaper hvor inngangsbilletten gjerne har vært på 100 000 dollar. Det koster å være presidentkandidat.

Torsdag denne uka erklærte forøvrig tidligereTexas-guvernør Rick Perry at også han vil være republikansk presidentkandidat. Han huskes best for sitt mislykkede forsøk for fire år siden. Han måtte gi seg etter at han utbrøt «oops» i en TV-debatt hvor han ikke husket hvilke deparement han ville nedlegge. Etter sigende har han brukt de siste fire årene på å reise utenlands og lære mye mer om både nasjonal og internasjonal politikk. Ikke dumt det, men det spørs om han når opp, det er allerede over 10 republikanske kandidater. Demokratene er færre og som den kvinnelige servitøren ved frokosten idag sa: No doubt; I’ll vote for Hillary.

Så det er interessant å besøke Texas og la meg for all del ikke glemme at det er knapoe 30 grader og lett  skydekke. Med andre ord: So far, so good, Texas.

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

“Freedom of expression is the foundation of human rights, the source of humanity, and the mother of truth.”

— Liu Xiaobo
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.