www.svaboversto.no
Foto:terje Svabø

Stones rocks Dallas!

Stones i Dallas i går var definitivt ett av de beste show jeg har opplevd. I imponerende AT&T Stadium i Arlington utenfor Dallas, slo bandet til med et helstøpt gig som gjør at det bare er å håpe at ryktene om en sommerkonsert i England stemmer!

Foto:terje Svabø
Foto: Terje Svabø
Foto:Terje Svabø
Foto: Terje Svabø

Stones rocker USA/Canada denne sommeren fram til 15.juli og dette var den sjette konserten, hvis vi tar med et privat fødselsdagsparty for 450 gjester i California i slutten av forrige måned. Anmeldelsene av showene er å langt overveldende og det er all grunn til å tro at det også vil være tilfellet med gårsdagens show foran 70 000 (?) i Arlington.

Alle fire i bandet oste av spilleglede og Mick Jagger driver showet fremover, også med sine mer eller mindre ironiske og flørtende kommentarer mellom låtene. Igår kveld kunne han minne om at Stones spilte i Dallas for første gang i 1964 og selvsagt var det mange i salen som mente at de hadde sett dem da også!

AT&T Stadium er et imponerende byggverk og huser Dallas Cowboys. Stadion kan ta 85 000 tilskuere når det spilles amerikansk fotball og troner storslått ved en idyllisk park. Stadion var ferdig i 2009 og budsjettet på 650 millioner dollar ble kraftig overskredet og endte på 1,15 millard. Det forteller noe om posisjonen til fotballaget at innbyggerne ved en folkeavstemming gikk med på å finansiere overskridelsene gjennom en økning av momsen og avgifter på hotellrom og leiebil.

Over to timer

Stones gikk på scenen kl 2130 og holdt oppe et «infernalsk» tempo i to timer og ti minutter. Det hele starter med at Keith Richards kommer slentrende inn på scenen med sitt djevelske smil og setter kontant igang Jumping Jack Flash. I alt 19 Stones-låter får vi med oss. Høydepunkter? Jeg vil trekke fram to av sangene fra Sticky Fingers: Bitch og Moonlight Mile. Et sær bra samspill mellom Ronnie Wood og Keith Richards under Bitch og gjennomgripende god sang av Mick Jagger i Moonlight Mile.

Vil også fremheve Rocks Off fra Exile som rett og slett er drivende god rock og for all del: Eminente Lisa Fischer under Gimme Shelter fra Let It Bleed. De som vil lese mer om showet, bør absolutt besøke www.iorr.org.

Tirsdag er det Atlanta som får besøk. Vet at norske venner tar turen dit. Et godt valg.

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

We’re the only band to make it this far, and if we trip and fall, you’ll know that’s how far it can be taken.»

— Keith Richards
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.