www.svaboversto.no

Stones klar for ny turné

Så er det blitt mer enn «gode, men ubekreftede rykter.» I løpet av de nærmeste dagene kommer kunngjøringen om at Stones legger ut på en ny turné. I år blir det USA og Canada – kanskje med en fortsettelse i Sør-Amerika til høsten.

Det lå i kortene at konserten i Auckland i november i fjor ikke ville bli The Rolling Stones’ siste. Turneen som startet i Abu Dhabi i februar, fortsatte i Asia, så til Europa, med  bl a en minneverdig maikveld i Oslo og avslutning i Australia/New Zealand, bare var fortsettelsen på en historie uten sidestykke innen rockens verden.

Nå legges de siste planene for en ny Stones-sommer. Ifølge pålitelige www.iorr.org, vil premieren denne gang finne sted i slutten av mai i San Diego i California. Hvor mange konserter det blir i USA/Canada er ennå ikke kjent og ett av flere spørsmål fans nå venter svar på er om det også denne gangen blir gigs i Madison Square Garden. Det er bandets hjemmestue i NYC og sist jeg så dem der var 12.12.12 da Stones var ett av flere verdenskjente navn som spilte til inntekt for ofrene etter orkanen Sandy.  Bon Jovi, Eric Clapton, Dave Grohl, Billy Joel, Alicia Keys, Bruce Springsteen & the E Street Band, Eddie Vedder, Roger Waters, Kanye West, The Who and Paul McCartney var også der. Litt av en kveld – for å si det ytterst forsiktig.

Siden november i fjor har Lisa Fischer – den genuine sangeren – gjort en rekke konserter i USA som har fått kritikerne til finne fram superlaitiver fra øverste hylle. De fire faste bandmedlemmer har imidlertid ikke vært aktive på scenen, men Keith Richards var seg selv da han introduserte sin venn Paul Mc Cartney med følgende ord under SNL’s 40 års jubileum i februar:

«In the early Sixties a band came out of England and it changed the world. But enough about the Rolling Stones: Ladies and gentlemen, Paul McCartney.»

Allerede før kunngjøringen av turneen, er markedsføringen begynt. I Atlanta i USA er store boards med Stonestunga på plass med teksten «You get what you need.» Det er svært liten grunn til å tro annet enn at dette er en bekreftelse på at Atlanta kan se fram til storfint besøk.

Så da er det bare å legge om planene for årets sommerferie. Mer info følger, både her og ikke minst på www.iorr.org.

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Per Olaf Lundteigens oppskrift har vært å være kritisk til alle regjeringssamarbeid som Sp har vært en del av, helt siden vi begge kom inn på Stortinget i 1993.»

— Parlamentarisk leder Marit Arnstad til nrk.no 17. 02.2023
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger