www.svaboversto.no
Main St McKinney

Raseri mot politiet i McKinney

En politioffiser er permittert etter at han trakk sin revolver mot ungdommer og opptrådte brutalt overfor en 15 år gammel jente i McKinney, like utenfor Dallas.

De siste måneder har det vært en rekke saker her i USA om politivold, også med dødelig utfall. Scenene fra McKinney har skapt raseri og det er varslet demonstrasjoner i ettermiddag.

Det var en ungdomsfest som kom litt ut av kontroll, blant annet ved at noen tok  seg en dukkert i et privat svømmebasseng. Politiet ble tilkalt og det som skaper krasse reaksjoner – også fra tidligere politioffiserer – er hvordan politimannen på stedet ikke makter å håndtere situasjonen.

I stedet for å roe det hele ned,  opptrer han provoserende mot ungdommene og hisser opp stemningen. En pensjonert offiser uttaler til Fox News idag at politioffiseren, som var øverste ansvarlig, gjør alt feil i forhold til hva politiet er opplært til.

I stedet for å roe det hele ned, skaper han en mer uoversiktelig situasjon og setter sine politikolleger i klemme, da de ikke vet hvordan de som underordnede skal opptre.

Politioffiseren trekker våpen da ungdommer vil stanse han fra å holde den 15 år gamle jenta nede, og han forsøker også å dra henne bort.

Borgermesteren i McKinney sier i en uttalelse at han forventer at politiet skal opptre profesjonelt og at både myndighetene og politiet vil etterforske hva som skjedde og ta «appropriate action.»

Men ikke alle fordømmer politiet: En av naboene har hengt opp en plakat med takk til politiet for å opprettholde sikkerheten i distriktet.

http://www.nbcnews.com/news/us-news/mckinney-texas-officer-leave-after-wild-pool-party-video-surfaces-n371281

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

<strong>GÅ TIL MEDIA</strong>

Dagens sitat

«Three of Trump’s closest advisers have views on Iran that are so extreme that it is hard to think of anyone outside of Saudi Arabia or Israel who shares them.»

— Fareed Zakaria i Washington Post
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger