www.svaboversto.no
Main St McKinney

Raseri mot politiet i McKinney

En politioffiser er permittert etter at han trakk sin revolver mot ungdommer og opptrådte brutalt overfor en 15 år gammel jente i McKinney, like utenfor Dallas.

De siste måneder har det vært en rekke saker her i USA om politivold, også med dødelig utfall. Scenene fra McKinney har skapt raseri og det er varslet demonstrasjoner i ettermiddag.

Det var en ungdomsfest som kom litt ut av kontroll, blant annet ved at noen tok  seg en dukkert i et privat svømmebasseng. Politiet ble tilkalt og det som skaper krasse reaksjoner – også fra tidligere politioffiserer – er hvordan politimannen på stedet ikke makter å håndtere situasjonen.

I stedet for å roe det hele ned,  opptrer han provoserende mot ungdommene og hisser opp stemningen. En pensjonert offiser uttaler til Fox News idag at politioffiseren, som var øverste ansvarlig, gjør alt feil i forhold til hva politiet er opplært til.

I stedet for å roe det hele ned, skaper han en mer uoversiktelig situasjon og setter sine politikolleger i klemme, da de ikke vet hvordan de som underordnede skal opptre.

Politioffiseren trekker våpen da ungdommer vil stanse han fra å holde den 15 år gamle jenta nede, og han forsøker også å dra henne bort.

Borgermesteren i McKinney sier i en uttalelse at han forventer at politiet skal opptre profesjonelt og at både myndighetene og politiet vil etterforske hva som skjedde og ta «appropriate action.»

Men ikke alle fordømmer politiet: En av naboene har hengt opp en plakat med takk til politiet for å opprettholde sikkerheten i distriktet.

http://www.nbcnews.com/news/us-news/mckinney-texas-officer-leave-after-wild-pool-party-video-surfaces-n371281

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«It’s my privilege to play with Charlie Watts.»

— Keith Richards
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger