www.svaboversto.no

On The Road

De kommende ukene vil vi her på bloggen være på tur. Følg med og du vil få rapporter både fra Abu Dhabi og Tokyo. Mye om politikk, næringsliv og forholdet til Norge, men ikke minst om Rolling Stones. Fredag starter den nye turneen i Abu Dhabi – og jeg er der!

Stones-flyet har tatt av fra Paris – hvor det har vært øvd de siste ukene og bandet er ankommet Abu Dhabi. For første gang skal gutta, som har holdt det gående siden 1962 (!), spille i De forente arabiske emirater. Emiratene er en føderal republikk i Midt-Østen og består av syv stater kalt emirater. Abu Dhabi er hovedstaden, mens Dubai er den største byen. I likhet med oss her på berget: Oljen er svært viktig.

Også for undertegnede er Abu Dhabi et nytt bekjentskap og det skal bli særs interessant å se den spektakulære Sheik Zayed Moskeen, en av verdens vakreste og største. Likeledes den kunstige Yas Island som blant annet kan vise fram verden største fornøyelsespark under tak. Jeg vil også gjøre et forsøk på å sette meg bedre inn i Emiratenes massive bruk av utenlandsk arbeidskraft, med arbeidsvilkår vi ikke vil akseptere her hjemme.

Tokyo blir et gjensyn. Da jeg var korrespondent for Aftenposten i Asia fra august 1985 til desember 1989, var jeg titt og ofte i den japanske hovedstad. Det var en lettelse  å komme fra datidens Beijing til det topp moderne og pulserende Tokyo. Idag  har det på en måte jevnet seg ut, men med en slående forskjell: Beijing er iferd med å miste pusten av forurensing, mens Tokyo skal være en relativ ren og frisk storby med pluss tretti millioner innbyggere. Mer om det i en kommende blogg.

I Tokyo kommer jeg til å møte redaktører, journalister, diplomater og forskere som alle vil fortelle, informere og analysere om Japan etter det tragiske jordskjelvet og finanskrisen. Svært mye tyder på at landet er på full fart tilbake; friere og sterkere enn på lenge. Forholdet til Kina er mer enn betent, et tema jeg så absolutt vil studere nærmere.

Stones? Joda, tre konserter i Tokyo Dome, tre ganger 40 000 utsolgte hus. Med også denne gang er Mick Taylor som jo spilte i bandet etter Brian Jones og før Ronnie Wood.

Det er all grunn til å tro at det også denne gangen er grunn til å fastslå: «!t’s only rock & roll, but…

Stay tuned!

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Landet har alltid vært en bortgjemt provins i verdenshistorien, men likevel en nasjon som selv har skapt historie.»

— Claudio Magris om Ungarn i «Donau.»
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger