www.svaboversto.no
Astrid Versto

Nytt år; ny hjemmeside

Pandemien vil ikke slippe taket og strømprisene er både uforståelig og forkastelig høye. 2021 ebber ut som et trøblete år. Det positive er at 2022 må bli bedre; verre kan det neppe bli. Med andre ord, et godt utgangspunkt for å lansere ny hjemmeside:)

Tidligere statsminister Jan P. Syse kunne formulere seg, for å si det forsiktig. Av hans mange sitater er følgende passende for ståa ved årsskiftet: «Jeg trives best i motbakke, for det er da det går oppover.»

Vil tro nåværende  statsminister, Jonas Gahr Støre, kan ha søkt tilflukt i dette sitatet de første par månedene i det viktige embetet. Kanskje allerede før han tiltrådte. For det gikk ikke slik han ønsket ved Hurdalsjøen: Audun Lysbakken og SV sa takk for seg og ville ikke inn i en regjering hvor Senterpartiet politisk åpenbart fikk stort gjennomslag.

Pandemien ikke over

Et halvt år er gått siden en optimistisk FHI-overlege, Preben Aavitsland, twitret «Det var den pandemien.» Selv eksperter tar feil. Derfor er det tomt rundt restaurantbordene og de aller fleste hotelleieren er enige med Johannes Nermo i Øyer: «Vår gjester vil ikke ha vørterøl til julebordet.»

Statsministeren og helse-og omsorgsminister Ingvil Kjerkol, kunne ikke se hva som kom da de overtok regjeringsansvaret 14. oktober. I stedet for at vi forsiktig skulle vende tilbake til hva som var normalen, har de delvis måttet stenge Norge ned igjen. Det er aldri trivelig å  kringkaste det negative budskapet.

Ei heller har det vært til hjelp at opposisjonen, primært representert ved Fremskrittspartiet og Høyre, tydeligvis ikke hadde noen planer om å la de nye statsrådene få arbeidsro i de innledende ukene. Kritikken mot påstått famlende håndtering av pandemien fra regjeringens siden, har haglet fra både Erna Solberg/Tina Bru og Sylvi Listhaug. Kanskje det hadde gjort seg med en ikke fullt så høy sigarføring fra opposisjonens side?

Ny hjemmeside

Så det kan bli nok å skrive om på vår nye hjemmeside, www.svaboversto.no, i 2022. Vi håper mange vil følge oss. Også det kommende året skal vi holde foredrag på escape.no sine elvecruise på Donau. Nytt i 2022 er at vi også tar en tur på Rhinen, fra Amsterdam til Basel.

Selv om det også i 2022 vil være begrensninger når det gjelder konferanser og møter, vil vi allerede i januar holde foredrag og lede debatter. Vi ser blant annet fram til å besøke trivselshagen.no i Sandane, hvor vi skal snakke om «Frå folkefest til brot på menneskerettar – vegen fra Lillehammer til OL i Beijing.»

Ha en fredelig høytid og godt nytt år!

 

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«This week, the Chinese Communist Party celebrated its 100th anniversary. Amid all the fanfare, there was no public discussion of the party’s terrible failures, from the Great Leap Forward to the Cultural Revolution. That is a sign of fear and fragility, not strength and confidence.»

— Fareed Zakaria, Washington Post, 1. juli, 2021
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger