www.svaboversto.no
Astrid Versto

Nytt år; ny hjemmeside

Pandemien vil ikke slippe taket og strømprisene er både uforståelig og forkastelig høye. 2021 ebber ut som et trøblete år. Det positive er at 2022 må bli bedre; verre kan det neppe bli. Med andre ord, et godt utgangspunkt for å lansere ny hjemmeside:)

Tidligere statsminister Jan P. Syse kunne formulere seg, for å si det forsiktig. Av hans mange sitater er følgende passende for ståa ved årsskiftet: «Jeg trives best i motbakke, for det er da det går oppover.»

Vil tro nåværende  statsminister, Jonas Gahr Støre, kan ha søkt tilflukt i dette sitatet de første par månedene i det viktige embetet. Kanskje allerede før han tiltrådte. For det gikk ikke slik han ønsket ved Hurdalsjøen: Audun Lysbakken og SV sa takk for seg og ville ikke inn i en regjering hvor Senterpartiet politisk åpenbart fikk stort gjennomslag.

Pandemien ikke over

Et halvt år er gått siden en optimistisk FHI-overlege, Preben Aavitsland, twitret «Det var den pandemien.» Selv eksperter tar feil. Derfor er det tomt rundt restaurantbordene og de aller fleste hotelleieren er enige med Johannes Nermo i Øyer: «Vår gjester vil ikke ha vørterøl til julebordet.»

Statsministeren og helse-og omsorgsminister Ingvil Kjerkol, kunne ikke se hva som kom da de overtok regjeringsansvaret 14. oktober. I stedet for at vi forsiktig skulle vende tilbake til hva som var normalen, har de delvis måttet stenge Norge ned igjen. Det er aldri trivelig å  kringkaste det negative budskapet.

Ei heller har det vært til hjelp at opposisjonen, primært representert ved Fremskrittspartiet og Høyre, tydeligvis ikke hadde noen planer om å la de nye statsrådene få arbeidsro i de innledende ukene. Kritikken mot påstått famlende håndtering av pandemien fra regjeringens siden, har haglet fra både Erna Solberg/Tina Bru og Sylvi Listhaug. Kanskje det hadde gjort seg med en ikke fullt så høy sigarføring fra opposisjonens side?

Ny hjemmeside

Så det kan bli nok å skrive om på vår nye hjemmeside, www.svaboversto.no, i 2022. Vi håper mange vil følge oss. Også det kommende året skal vi holde foredrag på escape.no sine elvecruise på Donau. Nytt i 2022 er at vi også tar en tur på Rhinen, fra Amsterdam til Basel.

Selv om det også i 2022 vil være begrensninger når det gjelder konferanser og møter, vil vi allerede i januar holde foredrag og lede debatter. Vi ser blant annet fram til å besøke trivselshagen.no i Sandane, hvor vi skal snakke om «Frå folkefest til brot på menneskerettar – vegen fra Lillehammer til OL i Beijing.»

Ha en fredelig høytid og godt nytt år!

 

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Don’t follow leaders – Watch the parkin’ meters»

— Bob Dylan
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger