www.svaboversto.no
Photo by TERRY O'NEILL/REX USA (90797a) ROLLING STONES VARIOUS

Hjemmeseier til Roskilde og Stones On Fire!

 At det er mulig! Ja, man blir ikke så rent lite imponert ved ankomst Roskilde. 130 000 «ungdommer» samlet for å høre musikk og nyte livet, mange av dem i gigantiske teltleirer.Det hele startet for 43 år siden. Da var det to scener og 10 000 mennesker. Idag er det mange scener og altså godt over 100 000 ungdommer i alle aldre som innvaderer denne universitetsbyen med 50 000 innbyggere som ligger en kort togtur fra København. På festivalområdet er det ikke bare flere teltbyer, men butikker og serveringssteder som jo må tilfredsstille alle behov. Roskilde har mistet sin uskyld og er forlengst blitt big business, men likevel er atmosfæren så trivelig og fredelig.

Man valfarter til Roskilde for å ha noen flotte døgn, med sosialt samvær og mye bra musikk. For meg var det første gang, men du verden som jeg angrer på at jeg ikke har tatt turen tidligere. Nå var det også første gang for kveldens attraksjon, The Rolling Stones, som etter min uhilde oppfatning leverte et show av de helt store.

Konserten ble forøvrig spilt på den scenen Stones brukte på sine turneer i 1970-årene og som deretter ble solgt til Roskilde. Torsdagens show var det siste av 14 i Europa denne sommeren og det hele startet jo i Oslo 26. mai. Konsertanmeldelsene har stort sett vært positive. Aftenposten gir Stones’ opptreden på Roskilde terningkast seks.

Det er vanskelig å trekke fram noen «vinner» blant de 14 gigs på turneen » On Fire», men det er klart at det å spille på Circo Massimo i Roma med all sin historiske tyngde, er noe helt spesielt.

Nå er det sommerferie for Stones. De vandrer ut på landeveien igjen i oktober; da venter Australia og New Zealand. «Gode, men ubekreftede rykter» forteller at Rolling Stones i februar setter kursen for Sør-Amerika, med turnestart i Argentina. Nå skal man ikke alltid tro på rykter, men likevel, det all grunn til å begynne å planlegge reisemål for 2015.

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«If you don’t know the blues…There’s no point in picking up the guitar and playing rock & roll or any other form of popular music.»

— Keith Richards
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger