www.svaboversto.no
Foto: Hopplandslaget

Gullfuglen Halvor

Halvor Egner Granerud imponerte alle i den tysk-østerrikske hoppuka. Seier i tre av fire renn, og suveren sammenlagtvinner.

Du kan lese mer om Halvor, hans hoppvenner og alle ildsjelene i boka «Hoppsjel.»

16 år er gått siden sist en nordmann vant Hoppuka. Vinneren fra 2006/2007, Anders Jacobsen, var raskt ute med å gratulere: Helt vill hopping. Han og Kubacki har vært i en annen liga.

Halvor selv kunne slippe jubelen løs:
Det er dette jeg hadde som mål i vinter. Det var den ene tingen jeg virkelig satte meg som mål. Det er det jeg har trent for. Det er det hver ekstra serie med knebøy har vært for. Akkurat nå betyr det alt, sier han til NRK.

Som om ikke det skulle være nok, hans to nærmeste konkurrenter, Dawid Kubacki og Anze Lanisek kom ut på sletta og bar vinneren på gullstol. Det sier så mye om hvor gode personer de er. Jeg synes det var et fantastisk fint øyeblikk og jeg satte utrolig stor pris på at de som mine nærmeste konkurrenter ville hylle på den måten, utbrøt Halvor.

Den norske suksesstreneren, Alex Stöckl, hyllet gullvinneren, men også hele den norske troppen: Vi har hatt folk på pallen og vært ganske nære å vinne. Vi har vært helt hektet av. Så det å endelig kunne levere og kunne ha en som står på toppen og den gleden man opplever når alle står der på sletta og synger nasjonalsangen det kan man ikke beskrive.

Stemninga på sletta illustrerer samholdet i det norske hoppmiljøet. Hvordan ildsjeler året rundt stiller opp for at barn og ungdom skal ha bakker å boltre seg i og hvordan foreldre og familie står på. For ikke å glemme; samarbeidspartnerne som trår til med penger og utstyr.

Alt dette, og mye mer, kan du lese om i Hoppsjel.

Hoppsjel

79 kommentarer

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Sorg. Frykt. Trass.»

— Advokat Wilson Leung om stemningen blant demokratiforkjemperne i Hongkong 4.juni 2020., Aftenposten
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger