www.svaboversto.no

Det er ikke «All Over Now!»

Tokyo har falt til ro! Rolling Stones avsluttet sitt tredje show i Tokyo Dome spektakulært og med en herlig spilleglede. Nå venter Macau, Kina, Singapore, Australia og New Zeland. Og til sommeren Oslo?

Bildene er tatt av Bjørnulf Vik, fanclub-lederen som følger Stones på alle gigs. For undertegnede er det hjemreise etter flotte opplevelser i Abu Dhabi og Tokyo. I sistnevnte by har for øvrig Stones spilt i konsertsalen Domen hele 28 ganger løpet av sin over 50-årige lange karriere ! En rekord det skal bli særs vanskelig å slå.

I den ( foreløpig?) siste opptreden i Tokyo ga de over 40 000 fans alt: Improvisasjoner, masse smil, virituose gitar-riff, Mick Jagger som jobber og løper i to timer. Keith Richards i strålende form etter en mer beskjeden opptreden på første showet, solide Charlie Watts og Ronnie Wood som bare ser ut til å glede seg mer og mer over å være på scenen.

Listen er imidlertid ikke fullstendig: Lisa Fischer tolker «Gimme Shelter» med en praktfull stemme og Mick Taylor trer fram som den solide gitaristen han er. Spesielt er det grunn til å fremheve hans samspill med Jagger på «Silver Train»  ( show 2) fra «Goats Head Soup» som ble utgitt i 1973. Stones har ikke gjort denne låta live på over 40 år, men den vil nok bli spilt flere ganger med det engasjement Mick hadde på munnspill og Taylor på gitar. «You Can’t Always Get What You Want» er fast som nest siste sang, forøvrig med flott deltagelse av lokale sangkor.

Da Keith Richards etter ett av showene la armen rundt Charlie Watts og gikk av scenen, kunne man lett se det symbolske i dette bildet. «Its All Over Now?»  Lite tyder på det. «14 On Fire»- turneen  kommer mest sannsynlig til å fortsette etter at det hele i denne omgang avsluttes i Auckland, New Zealand, 5. april.

Ryktene svirret i Tokyo om at Stones til uka vil kunngjøre en Europa-turne til sommeren og Oslo skal stå på lista over mulige konsertsteder. Så da er det bare å forberede seg.

Stones er blitt eldre, men de beviser at alder er et relativt begrep!

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Donald Trump er en skremt bølle, trengt opp i et hjørne som han desperat prøver å komme ut av.»

— CNN-programleder Anderson Cooper. 060120
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger