www.svaboversto.no

Den beste valgkampen – og vinneren blir?

Hvilket parti gjennomfører den beste valgkampen? Nå er vi i innspurten foran valget og hvilket parti mener du så langt har gjort det best? Søndag 13. september kunngjør Kampanjes valgkampjury på direkten i TV 2 Nyhetskanalen vårt valg av vinner.

Siden 1980-tallet har Kampanje kåret en valgkampvinner. For to år siden valgte juryen  Arbeiderpartiet. Ved de to foregående valg gikk Høyre av med seieren. Hvilket parti ligger best an nå? Er det De Grønne på grunn av sin kanskje overraskende høye oppslutning? Er det Senterpartiet som stortrives i kjent stil mot den nødvendige kommunereformen, eller er det Høyre som ser ut til å bevare optimismen? Eller?

Vi i Kampanjes jury vil svært gjerne ha dine kommentarer som hjelp i vårt arbeid. Vi skal altså ikke på forhånd utrope en valgvinner, men hvilket parti som etter et sett kriterier gjennomførte den beste valgkampen. Vi ser både på enkeltpersoners innsats og partiet som helhet. Hvem setter dagsordenen? Hvilket parti klarer best å markere sine saker? Hvordan opptrer partiene i direkte møte med velgerne? Er de proffe på sosiale medier, men dårligere på husbesøk? Hvordan presenterer de seg i den betale kommunikasjonen? Inngir de tillit på stands og torgmøter? Hvilken partileder klarer seg best i de store TV-debattene? Og ikke minst: Har politikeren funnet plass til et lite smil i alt alvoret?

Som leder av valgkampjuryen skal jeg selvsagt ikke utrope en vinner idag og mener det fortsatt er helt åpent hvilket parti som skal kåres. Det er over ei uke igjen av en valgkamp preget av utfordringer; lokale, nasjonale og internasjonale. Den humanitære katastrofen vi nå opplever i Europa, setter selvsagt sitt preg også på et lokalpolitisk oppgjør i Norge og her er det virkelig forskjell på partiene. Hvordan har de presentert seg i forhold til medmenneskers nød?

Kampen om storbyene ser ut til å bli mer enn spennende. Høyre har idag ordføreren i syv av landets ti største byer. Går flere av dem tapt? De Grønne kan komme på vippen i en rekke kommuner – også i storbyene – og det uten at partiet gir noe klart svar på hvilken side partiet vil velge ved konstitueringene. Dette til tross, er De Grønne i ferd med å gjennomføre en god valgkamp? Ser vi mindre til Venstre og SV enn hva vi hadde forventet?

Spørsmålene er mange og svarene gir oss forhåpentligvis et godt utgangspunkt for å kåre en vinner 13. september. Du kan lese mer om juryens arbeid på Kampanje.com. Som leder av juryen tar jeg svært gjerne imot kommentarer og tips.

Send en mail til terje.svabo@gmail.com, eller terje@svabo.no, sms til 99 26 00 00, eller besøk meg på FB.

Ha en fin dag og en god valgkamp!

Kampanjes valgkampjury: Ida Aalen, Astrid Mjærum, Hallvard Grotli, Anders Opdahl, Morten Pettersen, Knut Kristian Hauger og Terje Svabø

 

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«America has dealt with the China shock but so far it has no answer to the Trump shock. «

— Fareed Zakaria, GPS, 4. august, 2023
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.