www.svaboversto.no

Buenos Aires klar for Rolling Stones

Ny president, forsiktig økonomisk optimisme og palmer i lett solbris: Buenos Aires er klar til å ta imot The Rolling Stones. Verdens beste publikum – intet mindre-  er karakteristikken av argentinerne.  Nå fyller de tre utsolgte konserter på Estadio Unico, La Plata.

Stones er på sitt fjerde besøk i den argentinske hovedstaden, tangoens og de store biffers hjemby. Første gang var i 1995, andre i 1998 og så i februar i 2006, samme måned som de spilte den spektakulære konserten på Copacabana i Rio de Janeiro foran en og en halv million fans. En opplevelse man ikke glemmer, for oss som var så heldige å være der.

Ale tre shows her i Buenos Aires er utsolgt, tre ganger 50 000 tilskuere. De som har greie på slik, sier at det er et «must» å få med seg Stones i Argentina. Ikke bare det at bandet fortsatt er i storform og at samarbeidet på scenen mellom Mick Jagger og Keith Richards åpenbart er på skinner; men på grunn av publikummet! En Stones konsert varer vanligvis  litt over to timer, her er det forventet at den vil vare i tre timer. Årsaken er rett og slett at publikummet er så engasjert, synger og danser og forlenger showet: Det bruser i det argentinske tangoblodet.

 

Det fikk forøvrig Ronnie Wood erfare da han igår kveld tok seg en tur på et tango-show. Selv var jeg på en kafe hvor  det det ble danset og det nærmest majestetisk overbevisende. Tangoen er definitivt ikke noe argentinerne tar lett på og det er med smil, rytme og glød de kaster seg ut på dansegulvet, rake i ryggen.

Trivelig by

For en førstreisende til  Buenos Aires er inntrykket positivt. Hotellet jeg bor på ligger i Avenida de Mayo, en bred avenue med islett av både spansk, fransk og britisk arkitektur.  Mye å se på, mens man vandrer i gaten mellom Plaza de Mayo og storslåtte Plaza de los Dos Congresos.

Det er imidlertid sterkt å håpe at presidenten, Mauricio Macri, får fart i økonomien – for det er hjerteskjærende å se familier med små barn overnatte på gata. Macri, som politisk tilhører sentrum-høyre, vant valget ifjor overraskende og med knapp margin. Han  ble innsatt 10. desember og observatører synes enige om at han har startet friskt. Den nyvalgte statssjefen har iverksatt en rekke økonomiske reformer, ikke minst devaluert og sluppet fri pesosen. Denne uka fikk han et formodentlig velfortjent klapp på skulderen: Kredittrating byrået Standard & Poor’s lot Argentina rykke opp fra en C til en B, men påpeker at faren slett ikke er over. Inflasjonen kan komme opp i skremmende 35 prosent og sporene skremmer når det gjelder å holde lønns-og prisveksten under kontroll. Likevel, den utadvendte presidenten har fått en god start.

Og ikke blir man forundret over om han er en av dem som har tenkt seg på konsert…

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«The Finnish identity was not built on history, but on landscape and poetry.»

— Matti Klinge
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger