www.svaboversto.no

Brann-mausoleum

6.april er det premiere i årets sesong. Brann reiser til Fredrikstad. Tenk hvilken fotballhistorie! Storhetene Brann og Fredrikstad. Men de møtes ikke i eliteseien, men i 1. divisjon og skal vi tro følelsesutbrudd i byen mellom de syv fjell er kampen i Fredrikstad første steg på veien til 2. divisjon!

La meg med en gang ile til å understreke to momenter:  Disse linjer er skrevet av et mangeårig medlem av RBK som i alderen mellom 11 og 17 bodde på Laksevåg og dermed fikk med meg mangt et besøk på Stadion. Størst var nok kampen da legendariske Odd Iversen scoret seiersmålet allerede etter to minutter og  trivelige bergensere lot guttungen fra Trondheim juble i fred.

Så mens mine fotballvenner i Bergen gruer seg til 6. april, gleder jeg meg til at RBK samme dag tar imot Aalesund på Lerkendal, men la oss også idag minne hverandre om at fotballen er rund – også foran 2015-sesongen.

Årsaken til disse linjene er selvsagt at Sportsklubben Brann denne uka forsøkte å gjennomføre et årsmøte. Det ble imidlertid med forsøket. Følelsene tok fullstendig overhånd og man kan fritt velge mellom kaos, sirkus eller polsk riksdag for å beskrive hva som skjedde. Min tidligere kollega Davy Wathne i TV 2 – en noe mer enn gjennomsnittelig engasjert Brann-patriot – konkluderer med at 2. divisjon nå er neste stopp. Den erfarne kommentatoren er dypt bekymret over konsekvensene av nedrykket og det kaos som har fulgt i månedene etterpå. Det snakkes allerede om Brann mausoleum.

Gullet ska hem

Davys klare tale er representativ for hva vi fotballsuppotere forbinder med Branns tilhengere: Sterke, klare uttalelser på ikke alltid like solid grunnlag. Jeg har en rekke venner av Brann på Facebook og det slår aldri feil: Har Brann vunnet en kamp, kommer en hilsen med tittelen: Gullet ska hem! Taper Brann: Vi er på vei ned!

Det er aldri noe passelig engasjement hos Branns supporterne. Det er enten eller. Det minner meg om de åra jeg gikk fast på Brann stadion. De ganger Brann spilte dårlig, det skjedde også da, var det så sikkert som at det regner i Bergen en kvinnestemme som fra sin faste plass høyt ropte: Heia Os! Hver gang ble hun møtt med applaus og tilsluttende latter.

Eliteserien ikke den samme

Selv om mitt hjerte sterkt banker for RBK, vil jeg tro jeg tilhører en betydelig skare av fotballivrige som kommer til å savne Brann i årets eliteserie. For nettopp det brennende engasjementet, de impulsive uttalelsene og ikke minst det aktive publikum på Stadion hører hjemme i landets fremste serie. Så derfor vil jeg gjerne ha Brann tilbake, men i år blir det kanskje en tung sesong i 1. divisjon.

La meg avslutningsvis få minne om at 25.mai skal Brann til Levanger. Petter Northug har allerede sagt at han kommer med bussen for å se kampen. Så noe er det da å glede seg over – også for Brann!

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«He knows the verdict of history is about to come down on him – and bury him.»

— Jenni Russel siterer en (formodentlig tidligere) alliert av Boris Johnson
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger