www.svaboversto.no

Arendal – Norges politiske verksted

Mangt et kjent fjes på toget fra Oslo til Arendal denne formiddagen. Da NSB kjører like sakte som for 40 år siden, blir det god tid til å samtale både om samferdsel og en rekke andre temaer som i en uke skal drøftes i Arendal. For det politiske og organisatoriske Norge er på flyttefot.

Uten tvil er Arendal den kommende uka sentrum for ordskiftet i Kongeriket. For fjerde år på rad har ildsjelene maktet å få i stand et politisk verksted de færreste trodde ville la seg realisere. Men de aktive sørlendingene Kai Krüger Henriksen og Per Høiby satte det hele igang og trønderen Øystein Djupedal er nå kaptein på ei skute som er arena for over 350 arrangementer i løpet syv dager. Rett og slett imponerende.

Det er vel knapt det politiske tema som ikke blir tatt opp til debatt i Arendal, ei heller den organisasjon med respekt for seg selv som ikke er tilstede. De politiske journalistene tar toget fra Stortinget til Arendal via Nelaug og NRK og TV 2 sender direkte fra Pollen. I sentrum av sørlandsbyen er det telt på telt, stand etter stand, hvor samtlige politiske partier vil ha deg i tale og en flora av organisasjoner ønsker deg velkommen som medlem.

Enkelte kritiske sjeler skuer litt mistroisk sørover og spør hva som er poenget med en ukes tid å flytte landets politiske og organisatoriske elite fra hovedstaden til en noe mindre by? Kommer det noe godt ut av at folk som ellers i året hilser på hverandre på Karl Johan og/eller stortingsrestauranten, nå slår av en prat på Sam Eydes plass? Og har folk i Florø eller Hammerfest noe som helst forhold til hva som skjer på Sørlandet denne uka?

Svaret på det siste spørsmålet er nok nei, på de to første er det fristende å svare at innvendingene kan forstås, men er det ikke flott at vi har fått et slikt verksted? Selv i et valgår vil hverken Oslo, Trondheim, Bergen eller Tromsø syde av den aktivitet vi er vitne til i Arendal.

For ordens skyld: Jeg er på vei til Arendal for å lede flere debatter om spennende temaer som olje, barns sikkerhet, statlig eierskap, kommunereform, skole, veiutbygging og ikke minst en kommunalpolitisk finale på ukas siste dag hvor åtte lokalpolitikere fra like mange kommuner møtes til holmgang om hva som er viktigst i lokalvalgkampen. Tips og kommentarer til debattene mottas gjerne.

terje@svabo.no

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Work for something because it is good, not just because it stands a chance to succeed.»

— Václav Havel
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger