www.svaboversto.no

2015: Ny hjemmeside, nye oppgaver

Velkommen til min nye hjemmeside! 2015 betyr for meg starten på Svabø Nyheter & Analyse AS, et selskap som står på to pilarer: Journalistisk virksomhet på flere plattformer og debatt-konferanseledelse. 

Mitt tidligere firma Svabø & Aanonsen AS er nå historie og jeg kommer ikke lenger til å ta på meg oppdrag innen medietrening og rådgivning, da dette vil være i strid med igjen å vende tilbake til journalistikken. Det skal bli en glede hyppig å kunne gripe pennen fatt, både for å analysere/rapportere om norsk politikk fra Stortinget og andre politiske scener og om utenrikspolitiske spørsmål.

Denne uka vendte jeg tilbake fra Beijing etter nok et besøk i Folkerepublikken, et land jeg første gang besøkte i 1978 og bodde i fra 1985 til 1989.  Som Aftenpostens korrespondent opplevde jeg noen særs begivenhetsrike år i Midtens Rike, en periode som ikke minst lærte meg at menneskerettighetene er universielle. Frihet for det enkelte menneske er ikke noe man  kan være delvis for, det er en rettighet som må forsvares helt og fullt; hver dag. Også for Kina kommer 2015 til å bli et spennende år og jeg tar sikte på å følge utviklingen nøye. Jeg skal yte mitt for at fredsprisvinner Liu Xiaobo ikke blir glemt, med håp om at han sammen med Liu Xia en dag kan ta seg et slag kort i Ritan parken i Beijing, hvor bildet til denne bloggen er hentet fra.

Lokalvalg

Mandag 14. september er det valg til kommuner og fylkesting, et valg som det må kunne sies er omfattet med større interesse enn hva vanlig er for lokalvalg. Forhåpentligvis blir det givende å følge og lede debattene før vi skal bestemme hvilket parti som fortjener vår støtte. For de blåblå blir jo dette den første virkelige testen på hvordan innbyggerne ser på Regjeringens arbeid. Vil tro  ikke minst  Fremskrittpartiets ledelse allerede biter negler. Hverdagen i regjering har ved flere anledninger vist seg å være langt mer komplisert enn de frie tøyler i opposisjon. Likevel er det mitt inntrykk at partiets folkevalgte takler ansvaret bedre enn hva som var tilfellet med SV i det partiets første regjeringsår.

I tillegg til dommen over Regjeringen, er det grunn til å tro at kampen om makten i de større byene kommer til å prege valgkampen. Vi vil formodentlig få noen hektiske uker i august/september hvor de mindre kommuner må finne seg i å komme i bakgrunnen for medienes interesse. Arbeiderpartiet satser betydelige med krefter på å gjenerobre Oslo, likeledes vil Youngstorget gjerne ha tilbake flertallet i Bergen og Tromsø, mens oppgaven vel synes noe for stor i Stavanger. På den annen side, de blåblå vil ta Trondheim. Her kan det bli nok av godbiter for alle politisk interesserte. Og selvsagt må vi ikke glemme oppgjøret om kommunereformen. I alle fall ett parti kommer til å utnytte denne saken til det ytterste.

Kultur

Kultur hører selvsagt med på en hjemmeside, så det kommer til å bli en dose om Rolling Stones i ny og ne. I fjor fikk jeg med meg ni konserter med bandet, fra Abu Dhabi, via Tokyo til Europa.  Gode, men ubekreftede rykter vil ha det til at Stones på sensommeren legger ut på USA-turne. så følg med, melding følger.

Ta kontakt

For at dette skal bli en levende hjemmeside, vil jeg være avhengig av dialog med dere som tar bryet med å lese. Siden er under utvikling og vil etterhvert få flere elementer. Ris som ros, kommentarer, forespørsler og spørsmål, alt like velkomment. terje@svabo.no er min mail, telefonen er 99260000 og jeg treffes også på sosiale medier.

Terje Svabø

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene våre:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

«Jeg er EU-tilhenger fordi Europa har en svært blodig historie.»

— Sylo Taraku i boka sin: «Balkaniseringen av Europa.»
Terje Svabø

Terje Svabø

Terje Svabø, partner i SvabøVersto, bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter om et mangfold av temaer. Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål og finans er blant de områdene han gjerne modererer. Mye tid går også med til medierådgiving- og trening.

Siste blogger